BBC Offices 2017-08-31T19:32:02+00:00

BBC Offices

Glass Staircase

Located right in the heart of central London, the BBC headquarters is already an instantly recognisable stunning interior. Merging traditional and modern architecture and design.

Vision Design Projects were commissioned to glaze feature spiral staircases and atriums, which would feature proudly in the building foyer and studio areas.

The fact there is no centre beam to support the staircase, meant that the structure and glass railings were fabricated in such a way to ensure the structure was able to cope with the load bearings from daily use, allowing the minimal glass balustrade structure to open up the floor space.

Glass17.5mm curved laminated
LoadingsTested to comply with 0.74kn/m
StandardsInstalled to BS6180 & Glass Industry Best Practice Guidelines
Case Study Specification Sheet – BBC Offices
Company Information PDF
Go back to Projects